Synfaringskonseptet sendes over internett
Bjørn Sandelien i Heming / Njård fikk dårlig tid våren 2000. Klubben måtte ha flere kart i forbindelse med et arrangement, og for å få lagt inn noen korreksjoner på kartet før det gikk i trykken, tok han i bruk moderne hjelpemidler: En kombinasjon av telefaks og e-post.
At det foregikk 17. mai var jo også litt spesielt: " Det var spesielt hyggelig at dette gikk bra, siden det ble en litt annerledes 17 mai feiring for meg og for kona (som ble sittende alene hjemme!). Hun hjalp meg ellers ute i skogen", forteller han.
Her har han beskrevet hvordan han gikk fram:
"Siden jeg ikke hadde 1:5000 utkjøringer fra deg, så scannet jeg i to
omganger. Først laget jeg kartene ut fra 1:10.000 kartet med 200% forstørrelse og 600 dpi oppløsning. Deretter tegnet jeg inn korreksjonene med kommentarer på en laserkopi av dette. Så scannet jeg på nytt denne kartkopien med de inntegnete korreksjoner inkl tekst-forklaringer. Jeg tror jeg bare brukte 400 dpi og 100% i annen runden for ikke å få så store filer at den ikke kunne sendes som vedlegg til e-post. Det viste seg imidlertid at filene ble så pass små at jeg ikke trengte å pakke eller komprimere disse. På den måten sparte jeg deg for litt arbeid også!
PS Synfaringen ble gjort på 1:10.000 kartet, men med med en viss supplerende informasjon om viktige avstander og retninger".

Og opplegget fungerte topp!

Til startsiden